"Звільнили Артемівськ": Міноборони РФ офіційно заявило про захоплення Бахмута

Міністерство оборони Росії офіційно відзвітувало про захоплення Бахмута. Про це йдеться в денному зведенні російського військового відомства, передають Патріоти України.

"На Артемівському тактичному напрямку в результаті наступальних дій штурмових загонів "Вагнер" за підтримки артилерії і авіації "Південного" угруповання військ завершено звільнення міста Артемівськ (радянська назва Бахмута – ред.)", – заявили в Міноборони РФ.

Крім того, окупанти відзвітували про знищення автомобільного мосту біля селища Іванівське, по якому йде постачання українського гарнізону в Бахмуті. Також були озвучені абсурдно високі дані про втрати ЗСУ на цьому та інших напрямках - як в живій силі, так і в техніці.

Ситуація в Бахмуті

За словами заступника міністра оборони України Ганни Маляр, українські підрозділи все ще контролюють кілька кварталів в Бахмуті – так званий "район літака", частину промзони і квартали приватного сектора. При цьому ЗСУ зайняли панівні висоти на південь і захід від міста.

Напередодні ватажок "Групи Вагнера" Євген Пригожин заявив про повне захоплення міста. Подібні заяви він уже робив у минулому. Сьогодні найманців з цим "досягненням" привітав російський диктатор Володимир Путін.

На концерті Кобзона триває тисячний аншлаг:: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 1 травня

середа, 1 травень 2024, 7:58

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 01.05.24 орієнтовно склали:

Нічні вибухи пролунали у Ростові та Вороніжі. Дрони повторно вразили один з найбільших у росії на рязанський НПЗ

середа, 1 травень 2024, 7:48

У ніч проти 1 травня у Ростові-на-Дону, Рязані та у Воронежі (Російська Федерація) пролунали вибухи. Про це бідкаються російські Telegram-канали. . Близько 02:20 за місцевим часом пролунав вибух у Воронежі. Губернатор області Олександр Гусєв повідом...