"Звільнили один населений пункт": У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Сватового на Луганщині

Українські військовослужбовці продовжують віддано тримати оборону на Луганському напрямку. Ворог натомість мінує не лише ділянки, попереду своїх позицій, але й позаду, щоб мобілізовані не мали шансу відступати. Про це розповів командир 4 роти 128-го батальйону 112 бригади ТРО Юрій Федоренко, передають Патріоти України.

За його словами, ЗСУ роблять усе можливе, аби скоріше здійснювати контрнаступальні дії.

Успіхи ЗСУ у напрямку Сватового

Юрій Федоренко пояснив, що на Луганщині ситуація продовжує бути напруженою. "Але в цілому ініціатива повністю знаходиться на боці ЗСУ. На минулому тижні вдалося деокупувати один населений пункт повністю і вийти на околиці іншого населеного пункту", – прокоментував він.

За його словами, українським військовим не вдалося поки що деокупувати ще один населений пункт через погодні умови. Проте щоденно ведеться активна робота ЗСУ щодо покращення своїх позицій.

"ЗСУ намагаються зайняти більш вигідні позиції для подальшого розгортання контрнаступальних дій, коли складуться для того більш вигідні передумови", – пояснив військовослужбовець.

Він наголосив, що успіхи на фронті не залежать виключно від мотивації самих бійців та технічних засобів. "Тут є ще багато різних факторів, які мають бути виконані для того, щоб продовжився активний контрнаступ з темпом таким, який ми бачили на Харківщині до цього", – підкреслив Федоренко.

Джерело: 24 канал

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...