Звільнили у день приїзду: Німецька міністерка 16 годин добиралася до Києва для зустрічі з віцепрем'єром Кубраковим

Міністерка з питань економічного співробітництва Німеччини Свенья Шульце 16 годин добиралася до Києва для зустрічі з віцепрем'єр-міністром з відновлення України – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим, але його звільнили у день приїзду німецької чиновниці 9 травня. Про це повідомив Welt, передають Патріоти України.

Наголошують, що Шульце на переговорах мала обговорювати розвиток української енергомережі, допомогу Німеччини, а також підготовку конференції з відновлення України, заплановану на 11–12 червня в Берліні.

Як зазначив Welt, таку важливу для України конференцію мали готувати Шульце й Кубраков. Німецька міністерка підкреслила, що вважає його відставку "дуже, дуже сумною", оскільки вони разом просували багато проєктів.

"Просто прикро, тому що зараз це [конференція] дуже близько, – заявила Шульце. – Процес буде продовжено, але, звичайно, особистий контакт і довірчі стосунки пішли".

Із Шульце в Києві провів зустріч прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. "Скоординували нашу роботу напередодні конференції з питань відновлення, яка відбудеться у червні в Берліні. Розраховуємо на конкретні результати", – написав глава Кабміну в Telegram за підсумками переговорів.


Намагання Путіна вести війну в дусі 19-го століття - це жахлива стратегія, - міністр оборони США

понеділок, 20 травень 2024, 22:00

Намагання російського диктатора Володимира Путіна вести загарбницьку війну проти України в дусі 19-го століття – це жахлива стратегія. Про це міністр оборони США Ллойд Остін сказав на брифінгу після засідання Контактної групи з питань оборони України (...

"Я не буду говорити публічно, що я можу порадити": Топ-посадовці США уточнили, чи можуть ЗСУ бити по Росії американською зброєю

понеділок, 20 травень 2024, 21:15

Американські топ-посадовці США уточнили, як Збройні сили України можуть застосовувати надану зброю американського виробництва. Відповідні заяви зробили голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун та міністр оборони США Ллойд...