Звільнити Андрія Богдана з посади голови АП: Нова петиція, яка з’явилася на сайті президента

Автор петиції Андрій Качор нагадав, що в 2010-2011 та в 2013-2014 роках Богдан працював на посаді урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики в уряді прем’єра Миколи Азарова.

Українці незгодні із кандидатурою Богдана на посаді голови АП. Фото: ВВС.

На сайті президента України 23 травня зареєстрували петицію з вимогою звільнити Андрія Богдана з посади голови Адміністрації Президента. Автор петиції стверджує, що Богдан не має права обіймати цю посаду на підставі Закону України "Про очищення влади" (люстрацію), передають Патріоти України.

Щоб петицію розглянув президент Володимир Зеленський, вона має зібрати 25 тисяч голосів. Станом на 23 травня на 19:45 петиція зібрала 221 підпис. До завершення збору підписів залишилось 92 дні.

Автор петиції Андрій Качор нагадав, що в 2010-2011 та в 2013-2014 роках Богдан працював на посаді урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики в уряді прем’єра Миколи Азарова. У 2014 році Богдан звільнився з посади за власним бажанням.

Згідно з законом "Про очищення влади", протягом 10 років (тобто до 2024 року) посади, які підлягають люстрації, не можуть обіймати ті, хто обіймав не менше 1 року посаду у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року та не був звільнений у цей період за власним бажанням. Зокрема в законі вказана посада, яку займав Богдан, – урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики.

"Відповідно Богдан Андрій Йосипович загалом був більше року на зазначеній посаді урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики (18,5 місяця), а також не звільнився за власним бажанням у зазначений період", – зауважив автор петиції.

Окрім того, посада голови Адміністрації Президента підпадає під люстрацію, свідчить друга стаття Закону "Про очищення влади". У петиції також вказано, що відповідальний структурний підрозділ повинен перевірити, чи не підпадає під люстрацію кандидат на певну посаду. Ця перевірка має відбутися протягом 10 днів з дня надходження заяви від кандидата на посаду.

Якщо ж структурний підрозділ з’ясує, що особа підлягає люстрації, це є підставою для відмови їй у призначенні на посаду, на яку вона претендує, резюмував автор петиції.

Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...