Звільнити Крим до Різдва: Британія тренує українських спецпризначенців, - ЗМІ

Британські військові тренують елітну українську бригаду спецпризначенців на закритій базі, щоб допомогти Україні повернути Крим до Різдва. Про це 29 липня повідомив британський таблоїд Sunday Express з посиланням на джерела, передають Патріоти України.

За інформацією ЗМІ, понад 2 тисячі українських військових прибули до віддаленого місця в Дартмурі в Англії для участі у спеціальних навчаннях.

Джерела видання стверджують, що ці військові стануть вістрям операції з повернення Криму, в той час як дві інші сили, які не розкривають в публікації, здійснюватимуть паралельні атаки.

"Операція включатиме удари з повітря, суші та моря, українські спецназівці використовуватимуть технологію для підриву та паралізації російських військ. В інших місцях бронетанкові підрозділи прориватимуть оборону", - йдеться у матеріалі.

Операції будуть відбуватись за підтримки нових запасів ракет дальнього радіусу дії, які постачатимуться з Великої Британії, США та Німеччини.

Навчання проходять в бойовому таборі в Окегемптоні в графстві Девон під наглядом Королівської морської піхоти. Вони включають в себе класичні марші з дальнім заходом, за якими слідують атаки ротних груп з використанням бойових патронів. Табір у Окегемптоні – закрите місце для усіх інших військових підрозділів і громадськості.

У суботу ввечері високопоставлений представник британського військового відомства зазначив, що акцент роблять на використанні гнучкої тактики НАТО, щоб допомогти українським військам "сформувати бойовий простір" перед тим, як завдати удару в серце ворога.

"Операція з його (Криму - ред.) відвоювання буде операцією з розгортання численних атак на російські війська… Ми можемо навчити їх нашій тактиці і показати, як користуватися технікою, але успіх буде залежати від здатності українців швидко адаптуватися і долати труднощі", – зазначило джерело.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...