Звільнив усіх вчителів, які не хотіли стати колаборантами: Проросійського директора ліцею затримали на Харківщині (фото)

Директора Андріївського ліцею Великобурлуцької селищної ради Віктора Шестопалова затримали першого листопада за підозрою у колабораційній діяльності. Відповідною інформацією поділився начальник Слідчого управління головного управління Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов, передають Патріоти України.

"Слідству відомо, що під час окупації села Андріївка керівник ліцею погодився співпрацювати з окупантами — запровадив російський навчальний план та змушував працівників ліцею працювати за ним. Також він наказав звільнитися всім, хто не згоден викладати за програмою окупанта", — розповів він.

Шестопалову вручили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (вчинення дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти). Карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади строком від десяти до п’ятнадцяти років. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На сайті Андріївського ліцею зазначено, що директором з 2018 року є Віктор Шестопалов. У червні 2021 року в соцмережах Віктор Шестопалов публікував фото зі святкування Дня прикордонника. На чоловікові була фуражка із радянською зіркою та серпом і молотом, медалі, а також футболка із написом: "граница на замке". Скоріше за все, він відзначав свято наприкінці травня, як це роблять у Росії.

НАБУ оголосило в розшук ексзаступника секретаря РНБО

вівторок, 16 квітень 2024, 19:15

У вівторок, 16 квітня, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого обвинувачують у зловживаннях під час закупівлі автомобілів для армії. Про це повідомляє пресслужба НАБУ у ...

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...