Звільнивши Безсмертного, Зеленський послабив позицію України у Мінську, - Бутусов

Романа Безсмертного звільнили у зв’язку із закликом призупинити переговори в «Мінському форматі» після атаки на українських військових.

Роман Безсмертний. Фото: Главком.

Звільнення Романа Безсмертного з Тристоронньої контактної групи послаблює позиції президента Володимира Зеленського на переговорах з Росією. Про це написав журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Він зазначив, що Безсмертного звільнили у зв’язку із закликом призупинити переговори в «Мінському форматі» після атаки на українських військових.

«Навіть якщо погляди Безсмертного суперечать в даному питанні думці президента, звільненням ми показали Путіну, і що не менш небезпечно – показали нашому суспільству, що переговори рухаються в дуже вузькому коридорі, і вся ставка зроблена на те, що Путін все ж погодиться, альтернативних думок бути не повинно», – заявив Бутусов.

За його словами, переговори між Україною і Росією проходять у нерівних умовах. Росія має військову, силову перевагу. У той час як Україна володіє правовою і політичною ініціативою.

«Путін погрожує нам, але Путін і скутий війною – і на переговорах про припинення війни нам не варто відкидати сценарії загострення. Безсмертний озвучив переговорну позицію, це цілком можна було представити як радикальну позицію, демонстрацію заклопотаності. Після звільнення ця переговорна позиція перетворилася на демарш», – заявив Бутусов.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...