"Зволікати не можна": Маломуж розповів, чи готовий Захід допомогти Україні провести контрнаступ

Російські окупаційні війська готуються до вирішальних боїв на фронті. Саме тому Збройні сили України необхідно якнайшвидше забезпечити усім необхідним озброєнням. Якщо Захід зволікатиме, то протистояти злочинній армії буде дуже важко. Про це під час чату на "Главреді" розповів колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж, передають Патріоти України.

"Захід також зрозумів, що Росія готується до вирішальних боїв, тому потрібно боєздатність України та забезпечення її зброєю, технікою та боєприпасами наростити вже в найближчі місяці. Інакше, якщо зволікати, буде набагато важче протистояти Росії. Неодноразово вирішальним етапом у війні називалася весна 2023 року, а генерали з США та Британії наголошують, що це питання потрібно вирішити до літа або до середини літа. Готовність до цього є, тож перспективи надзвичайно хороші", - сказав Маломуж.

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки вважає, що нещодавня зустріч у форматі Рамштайн дала додатковий потужний старт для забезпечення України необхідною зброєю, технікою, боєприпасами.

"І це дасть нам ресурси для наступальних операцій. Думаю, в найближчі два-три місяці ми і за рахунок власного ВПК непогано оснастим свою армію, особливо тими засобами, які ми не отримуємо від наших союзників: ракетні комплекси, боєприпаси, безпілотники", - додав генерал.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...