Звинуваченого у фінансуванні "ДНР" члена Вищого господарського суду звільнили з посади

У вівторок, 2 березня, Вища рада правосуддя звільнила Артура Ємельянова з посади судді Вищого господарського суду України. Як повідомляється на сайті ВРП, причиною такого рішення стало вчинення Ємельяновим істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування обов’язками, що є несумісним зі статусом судді, зазначають Патріоти України.

У 4 червня 2018 року друга дисциплінарна палата ВРП дійшла висновку, що, перебуваючи на посадах голови Ради суддів господарських судів України та заступника голови Вищого господарського суду України, суддя Ємельянов, використовуючи своє службове становище, здійснив неправомірний вплив на безсторонність суддів Господарського суду міста Києва, а також шляхом спонукання та тиску здійснив втручання у процес здійснення судочинства суддею Господарського суду Києва у справах, що перебували у її провадженні в період до 2014 року, у яких, як він зазначав, вбачається "державне питання".

"Дії судді Ємельянова у період із 2013 року по 2014 рік включно свідчать про його втручання у процес здійснення судочинства суддею Господарського суду міста Києва, вирішення конкретних судових справ, перешкоджання здійсненню судами правосуддя на визначених законом засадах, тиск на суддів шляхом спонукання, погроз, шантажу та іншого протиправного впливу", – йдеться в повідомленні.

За інформацією Служби безпеки України, Ємельянов через довірених та підставних осіб, зокрема, купував комерційну нерухомість на окупованій території Донецької області.

Підконтрольні судді комерційні структури регулярно сплачували податки окупантам. В одному з його приміщень розташовувався підрозділ "центробанку ДНР".

У 2018 році правоохоронці провели обшуки вдома та в офісах Ємельянова та інших фігурантів справи. У них вилучили документи та носії інформації, що можуть свідчити про причетність зловмисників до фінансування тероризму.

Окрім того, у фігурантів вилучили понад 200 тисяч доларів, більше 11 тисяч євро та понад 230 тисяч гривень. За однією з адрес фігурантів справи оперативники спецслужби виявили й самого суддю.

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...