Звинувачують у держзраді: Проти керівництва "Нафтогазу" відкрили кримінальну справу

Андрій Коболєв вважає те, що відбувається, "наполегливим запрошенням до публічної дискусії", до якої його менеджмент готовий.

Проти менеджменту компанії НАК «Нафтогаз України» порушили кримінальне провадження. Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила про розкрадання газу на суму майже 730 мільйонів гривень, інформують Патріоти України.

За даними слідства, яке проводили детективи НАБУ, протягом 2016-2017 років директори підприємств-власників Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ (Львівська область) уклали ряд угод про закупівлю в НАК «Нафтогаз України» природного газу для виробництва теплової енергії населенню.
Для здешевлення тепла для цієї категорії споживачів НАК постачав ТЕЦ газ за цінами суттєво нижчими від ринкових. В результаті прибутковість виробництва електрики цими ТЕЦ перевищила 60% проти 3-5% закладених в тариф.
За версією слідства, в результаті реалізації цієї злочинної схеми ТЕЦ отримали надприбутки, зіставні з розміром збитку, заподіяного «Нафтогазу». За словами глави «Нафтогазу» Андрія Коболєва, справа побудована на звинуваченнях у державній зраді. Коли відкрито провадження, йому невідомо. Документи він отримав 8 жовтня, розповів Коболєв.
Керівник компанії вважає те, що відбувається, «наполегливим запрошенням до публічної дискусії», до якої його менеджмент готовий. За словами Коболєва, це вже не перша кримінальна справа, яка розслідується щодо «Нафтогазу». «Ми готові це запрошення прийняти. Нам нема чого приховувати. І по державному аудиту резерву боргів і з усіх інших питань ми абсолютно відкриті», - уточнив глава НАК.

Голова правління каже, що збився з ліку кримінальних справ щодо "Нафтогазу". "Я особисто перестав рахувати після того, як у 2018 році особисто мене оштрафували на 8 мільярдів гривень. Такий штраф мені, як фізичній особі, виписала Державна митниця. Потім у судах ми змогли довести, що підстав для штрафування не було і цей штраф некоректний", — згадує Коболєв.

"Пілот відчув себе безстрашним": Речник Повітряних сил ЗСУ прокоментував знищення Су-25 окупантів

неділя, 5 травень 2024, 15:20

Що більше в сил оборони України буде різних засобів протиповітряної оборони, то більших втрат зазнватиме авіація окупантів. Про це, коментуючи знищення після тривалої паузи російського літака Су-25, розповів 5 травня речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі те...

У Великдень окупанти вдарили по центральній частині Харкова

неділя, 5 травень 2024, 14:54

У неділю, 5 травня, армія РФ обстріляла Шевченківський район Харкова. Наразі відомо про щонайменше двох поранених. Про обстріл міста у своєму Telegram повідомив мер міста Ігор Терехов, передають Патріоти України. За його словами, армія РФ вдарила по жи...