Звинувачують у тероризмі: У Грузії викликають на допит добровольців, що воювали на боці ЗСУ

Грузинські добровольці, які брали участь у бойових діях на боці України у війні проти РФ, повідомляють про виклики на допит у Службу державної безпеки (СДБ) Грузії, передають Патріоти України.

Зокрема, стало відомо, що у Тбіліському міському суді опитали Лашу Чігладзе, активіста "Антиокупаційного руху", який брав участь у бойових діях в Україні.

"Мені сказали, що рік тому було розпочато слідство у зв'язку з державним переворотом, і були якісь запитання про це... (Запитували), коли виїхав, коли приїхав з України. Були загальні запитання", – сказав Чігладзе.

Адвокат Лаша Ткешеладзе назвав справу політичною. "Зазначена справа абсурдна, не має жодного відношення до закону, і Лашу сьогодні викликали тому, що він боровся в Україні проти Росії", – заявив Ткешеладзе.

Проурядовий телеканал Imedi повідомляє, що Чігладзе проходить у справі про змову з метою повалення влади. Крім того, про виклик на допит повідомив ще один грузинський доброволець Надим Хмаладзе."Мене, Надима Хмаладзе, СДБ викликає за статтями про державний переворот і тероризм", – зазначив він у соцмережах.

"На що був розрахунок, коли вбивали Ірину Фаріон?": Портников назвав головний інтерес Росії

понеділок, 22 липень 2024, 8:49

Журналіст Віталій Портников вважає, що після невдач на полі бою ворог почав активно знищувати інфраструктуру та застосовувати політичні вбивства. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "На що був розрахунок, коли вбивали...

"Абсолютно очевидно": Портников пояснив, чому транспортування нафти й газу через Україну не вигідне Росії

понеділок, 22 липень 2024, 8:30

Журналіст Віталій Портников наголосив, що азербайджанські нафта й газ транспортуватимуться через Росію, а тому домовленостей з ворогом не уникнути. Водночас постачання сировини до ЄС допомагає підтримувати Україну, що не має бути в пріоритеті ворога. Т...