Звинуватили, як завжди, Україну: У Росії заявили, що "гауляйтера" Херсонщини Сальдо було отруєно "бойовими речовинами"

У Росії вкотре "передумали" з приводу причин погіршення стану здоров'я гауляйтера Херсонщини Володимира Сальдо. Після "наслідків коронавірусу" та низки інших діагнозів там знову заявили про отруєння, цього разу "бойовими отруйними речовинами". Також російські пропагандисти оприлюднили заяву російського міноборони про "отруєння" російських окупантів на Запоріжжі та звинуватили Україну в "хімічному тероризмі". Відповідні повідомлення опублікували у кремлівському "РІА Новини", передають Патріоти України.

Так, з подачі міноборони РФ пропагандисти розганяють інформацію про нібито "отруєння" російських окупантів у Запорізькій області. "Міноборони Росії повідомляє, що 31 липня російські військові, які виконували завдання в Запорізькій області, були доставлені до військового госпіталю з ознаками отруєння. У результаті проведеного обстеження в організмі військовослужбовців було виявлено отруйну речовину – ботулотоксин типу "В", – пишуть пропагандисти.

Причиною появи та розгону фейку про отруєння стали плани Кремля звинуватити Україну в "хімічному тероризмі" – вочевидь, для відволікання уваги від власних дій на Запорізькій АЕС, внаслідок яких над найбільшою в Європі атомною станцією нависла загроза катастрофи.

"За фактом санкціонованого режимом Зеленського хімічного тероризму Росія готує документи, що це підтверджують, з результатами всіх аналізів", – анонсують провокацію кремлівські пропагандисти.

На додачу до цього "отруєння" окупанти також заявили, що гауляйтер окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо також нібито був отруєний "бойовими отруйними речовинами".

"Також проводиться додаткове розслідування отруєння бойовими отруйними речовинами голови тимчасової адміністрації Херсонської області Сальдо", – пишуть пропагандисти.

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...