Звинуватили у шпигунстві: На Херсонщині окупанти вбили школяра на очах у родини

На тимчасово окупованій частині Херсонської області російські окупанти вбили підлітка. Вбивство відбулося на очах його рідних. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін під час пресконференції, передають Патріоти України.

Зазначається, що вбивство дитини відбулося 20 грудня, коли росіяни зловили школяра в одному з тимчасово окупованих населених пунктів Херсонщини. 14-річного хлопчика привели додому та застрелили на очах у сім’ї. «Страшна там ситуація. Вбили учня восьмого класу в одному з населених пунктів. Просто на очах родини», – розповів Прокудін.

Причиною вбивства окупанти назвали нібито те, що школяр нібито проходив повз важливі військові точки росіян та щось сфотографував. Після вбивства дитини матір загиблого намагалася скоїти самогубство.

Голова ОВА повідомив, що директор школи де навчався хлопчик, подасть заяву до поліції. Окрім того, до відповідних органів звернеться і Херсонська ОВА – зокрема, про злочин росіян повідомлять омбудсмену Дмитру Лубінцю, який працює над поверненням українських дітей з окупації та Росії, а також фіксує злочини окупантів щодо неповнолітніх.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...