Звинуватили у шпигунстві: У РФ затримали журналіста WSJ, який писав про "вагнерівців"

У Росії співробітники ФСБ затримали кореспондента видання The Wall Street Journal Евана Гершковича, передають Патріоти України.

Як повідомляють пропагандистські РИА Новости, журналіста було затримано в Єкатеринбурзі. Його підозрюють у «шпигунстві», порушено справу. Спецслужби РФ стверджують, що він займався збором відомостей про одне із підприємств російського ВПК «за завданням США».

Один із піарників Єкатеринбургу Ярослав Ширшиков, який супроводжував кореспондента, заявив, що Гершкович готував матеріал про ПВК Вагнера та війну РФ проти України, пише місцеве видання 66.ru.

«Він приїхав у велику експедицію. Найголовніше, що його цікавило, це ставлення до ПВК Вагнера та „спецоперації“ взагалі. Наша еміграція сказала, з ким можна поговорити в Єкатеринбурзі», — наголосив він.

Ширшиков додав, що журналіст ніде публічно не писав про подорож. «Я його кулуарно водив по різних спікерах, вдалося уникнути провокації. Поїздкою він взагалі залишився задоволеним», — зазначив піарник.

Він додав, що кореспондент WSJ зник і не виходить на зв’язок добу. Організація Репортери без кордонів висловила стурбованість затриманням Евана Гершковича і заявила, що це виглядає як помста. «Журналісти не повинні бути мішенню!», — сказано у заяві організації.

Найманці Вагнера воюють в Україні з 2014 року, а також беруть участь у бойових діях проти української армії від початку повномасштабного вторгнення РФ.

Російський олігарх Євген Пригожин, близький до диктатора Володимира Путіна, визнав, що створив ПВК Вагнера у 2014 році для війни проти України. За оцінкою британської розвідки, ПВК Вагнер залучила 50 тис. найманців на війну проти України. На початку 2023 року США визнали ПВК Вагнер транснаціональною злочинною організацією.

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...