Звинуватили у тому, що... бомбив РФ: Пілота літака, який впав у Брянській області, утримуватимуть під вартою (відео)

У п’ятницю, 7 квітня, суд у російському місті Брянську ухвалив рішення про тримання під вартою пілота легкомоторного літака, який зазнав аварії на території області, яка межує з Україною. Про це повідомляють російські пропагандисти, передають Патріоти України.

У слідчому ізоляторі чоловік, який назвав себе Олександром Морозовим, проведе місяць — до 4 травня. Упродовж цього часу триватиме слідство у кримінальному провадженні, відкритому проти нього.

За версією органу дізнання, 5 квітня громадянин України, керуючи легкомоторним літаком типу А-22, з метою здійснення протиправних дій на території РФ перетнув державний кордон України з Росією.

У Клинцівському районі Брянської області літак начебто зачепився за високовольтну лінію електропередачі, у зв'язку з чим пілот здійснив вимушену посадку. Чоловіка звинувачують у незаконному перетині кордону Росії (ч. 1 ст. 322 КК РФ). Максимальне покарання за цією статтею – до двох років позбавлення волі.

Перед початком судового засідання, на якому обиралася міра запобіжного заходу, близький до російських силовиків Telegram-канал Mash повідомив, що Олександру Морозову збираються інкримінувати також “тероризм”, оскільки він, керуючи своїм легкомоторним літаком А-22 “Летюча миша”, буцімто неодноразово скидував бомби на цивільні об’єкти держави-агресорки, зокрема на електропідстанцію.

За офіційною інформацією, такого звинувачення затриманому пред’явлено не було.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...