Звинуватили у тому, що... бомбив РФ: Пілота літака, який впав у Брянській області, утримуватимуть під вартою (відео)

У п’ятницю, 7 квітня, суд у російському місті Брянську ухвалив рішення про тримання під вартою пілота легкомоторного літака, який зазнав аварії на території області, яка межує з Україною. Про це повідомляють російські пропагандисти, передають Патріоти України.

У слідчому ізоляторі чоловік, який назвав себе Олександром Морозовим, проведе місяць — до 4 травня. Упродовж цього часу триватиме слідство у кримінальному провадженні, відкритому проти нього.

За версією органу дізнання, 5 квітня громадянин України, керуючи легкомоторним літаком типу А-22, з метою здійснення протиправних дій на території РФ перетнув державний кордон України з Росією.

У Клинцівському районі Брянської області літак начебто зачепився за високовольтну лінію електропередачі, у зв'язку з чим пілот здійснив вимушену посадку. Чоловіка звинувачують у незаконному перетині кордону Росії (ч. 1 ст. 322 КК РФ). Максимальне покарання за цією статтею – до двох років позбавлення волі.

Перед початком судового засідання, на якому обиралася міра запобіжного заходу, близький до російських силовиків Telegram-канал Mash повідомив, що Олександру Морозову збираються інкримінувати також “тероризм”, оскільки він, керуючи своїм легкомоторним літаком А-22 “Летюча миша”, буцімто неодноразово скидував бомби на цивільні об’єкти держави-агресорки, зокрема на електропідстанцію.

За офіційною інформацією, такого звинувачення затриманому пред’явлено не було.

"Складно говорити": Дуда відповів, чи зможе Польща надати Україні системи Patriot

вівторок, 14 травень 2024, 15:47

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна не має можливості передати Україні систему Patriot. Все через те, що країна сама тільки починає отримувати замовлені декілька років тому зенітно-ракетні комплекси. Про це пише PAP. Дуда заявив, що Пол...

Кінець все ближче? "Стихійні лиха можуть зіграти роль Чорнобиля": Леонов порівняв нинішню Росію з СРСР напередодні розпаду

вівторок, 14 травень 2024, 15:44

Ситуація в нинішній Росії дуже схожа до тієї, яка була в Радянському союзі напередодні його розвалу. Всі ті чинники, які вплинули на розпад СРСР зараз присутні у РФ, нема лишень Чорнобильської катастрофи, але її роль відіграють стихійні лиха. Про це ро...