Звинуватили у зв'язках із РФ: У Німеччині звільнили з посади голову спецслужби з кібербезпеки

Міністерство внутрішніх справ Німеччини звільнило з посади голову Федерального управління інформаційної безпеки Арне Шенбома. Його звинуватили у можливих зв'язках із російськими спецслужбами. Проти ексчиновника порушили дисциплінарне провадження. Про це пише Spiegel із посиланням на джерела у колах служби безпеки, передають Патріоти України.

Шенбома звинуватили у тому, що він продовжує підтримувати тісні зв'язки з асоціацією кібербезпеки та її нинішнім президентом Гансом-Вільгельмом Дюнном. Як відомо, у 2019 році він підписав угоду про співпрацю свого клубу Cyber-Sicherheitsrat Deutschland із російською компанією, якою керував колишній співробітник російської розвідки.

Тепер Cyber-Sicherheitsrat Deutschland розкритикували за членство в ній берлінської компанії з кібербезпеки Protelion, яка до кінця березня працювала під назвою Infotecs. Остання є дочірньою компанією однієї з найбільших російських фірм у сфері захисту інформації "Інфотекс". Її 1991 року заснувала група фахівців з інформаційної безпеки на чолі з Андрієм Чапчаєвим, який раніше працював у науково-дослідному підрозділі КДБ.

Цікаво, що своїм підлеглим Шенбом наказав не з'являтись на клубних заходах. Проте сам нещодавно виступив там із промовою. Крім того, раніше Шенбом був у Росії на запрошення Держдуми як "спостерігач" на виборах президента.

"Оскільки на звинувачення не було відповіді, я попросив себе в понеділок порушити дисциплінарне провадження для з'ясування фактів. Поки я не знаю, що перевіряло міністерство і які саме звинувачення проти мене", – прокоментував ситуацію Шенбом.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...