Звинуватили в екстремізмі: В окупованому Криму винесли вирок 22-річному українцю-відеоблогеру

22-річний житель Одеси Олександр Долженков засуджений до одного року позбавлення волі "за створення екстремістської спільноти". Про це інформує прес-служба Кримської правозахисної групи, передають Патріоти України.

Повідомляється, що вирок українцю виніс підконтрольний Кремлю суддя Олексій Нанаров. Окупаційна влада стверджує, що "в 2018 році громадянин України Д. створив в соцмережі групу, розробив статут, структуру, символіку екстремістської спільноти з метою повернення Республіки Крим та м. Севастополя під юрисдикцію України, активно вербував її членів з числа жителів Кримського півострова, закликав до вчинення протиправних дій".

22-річний Олександр Долженков приїхав до Криму в 2020 році і його відразу ж затримали співробітники ФСБ РФ. З огляду на "пом'якшувальні обставини", окупаційний суд засудив громадянина України до одного року позбавлення волі в колонії загального режиму з позбавленням права займатися діяльністю, пов'язаною з адмініструванням сайтів, спільнот (груп в соцмережах) з використанням електронних і інформаційно-телекомунікаційних мереж, в тому числі мережі "Інтернет", терміном на 1 рік.

Олександр Долженков є геологом за освітою, він закінчив Одеський національний університет імені І.І. Мечникова. У 22-річного українця є однойменний YouTube-канал, де він викладає відеоблог про подорожі по Україні і деяким країнам Європі (на каналі 186 підписників - ред.).

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...