Зимова пауза може тривати півроку: Західні аналітики розповіли про наступні дії України та союзників і дали прогноз щодо ходу війни

Російська армія погано оснащена та погано підготовлена для війни в зимових умовах, тому, на думку західних аналітиків, росіяни проситимуть перемир'я, але не відмовляться від своїх планів знищення України. Як передає "Голос Америки", на думку експерів, зимова пауза може тривати до пів року. Тому очікується, що зміниться тактика: РФ, ймовірно, посилить атаки на інфраструктуру, щоб тероризувати українців, українці обстрілюватимуть російські цілі на окупованих територіях, передають Патріоти України.

Заступник міністра оборони США зі стратегічних питань Колін Каль зазначив, що дощі та сніг "ускладнять широкомасштабні наступальні дії", тому очікується, що "обидві сторони будуть обмінюватися артилерійським вогнем". Каль додав, що "росіяни, схоже, мають намір продовжувати обстрілювати українську цивільну інфраструктуру крилатими ракетами та іранськими безпілотниками".

Аналітики з британського Королівського інституту об’єднаних служб (RUSI) у своєму дослідженні погодились з цією оцінкою. Вони вважають, що Росія намагатиметься спрямувати зусилля України на захист тилу, замість того, щоб просуватися на фронті.

"Для Росії з деморалізованими силами та погано підготовленими позиціями зима, ймовірно, призведе до подальшого падіння бойового духу та значних втрат від поранень", – вважають аналітики Королівського інституту.

Тому, на їхню думку, Кремлю було б дуже вигідно, щоб український наступ уповільнився, чи зупинився до весни, бо йому потрібен час для підготовки новобранців. При цьому аналітики з RUSI вважають, що Кремль не відмовлятиметься від своїх планів щодо знищення України.

Тож, на думку експертів, не в інтересах України відмовлятися від наступу цієї зими. Для українців, яких росіяни систематично знищують не лише фізично, але і намагаються ліквідувати і культурно як націю, цей конфлікт залишається екзистенційним, підкреслили британські аналітики.

"Але також важливо використати період, коли Росія найменше здатна проводити наземні операції – до появи нових підрозділів – щоб зафіксувати переваги Збройних сил України та навчити нові підрозділи", – зазначили британські експерти і додали, що час потрібний для підготовки українських військових до нового наступу, ймовірно, у лютому.

Вони також підкреслили, що гуманітарні проблеми не повинні відволікати Захід від постачання зброї Україні. Для цього, на думку британських аналітиків, Кремль також намагатиметься збільшити енергетичну залежність українців від західних партнерів, а потім використовуватиме дефіцит енергоресурсів у Європі та економічні труднощі, що переживає населення західних країн для того, щоб переконати західну громадськість перестати підтримувати українців, адже гроші потрібні на внутрішні справи.

Насправді і Україна, і Європа, зазначили британські аналітики, мають ті самі больові точки, через які росіяни на них тиснуть, "і в цьому сенсі російський наратив, що передбачає різницю між ситуацією всередині країни і за кордоном, є хибною дихотомією, спрямованою на поляризацію думок".

Тому британські аналітики вважають, що партнери України мають максимально надати гуманітарну допомогу населенню України та біженцям протягом зими.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...