"Людина з великої літери": На війні з російськими окупантами загинув український ексфутболіст, який виступав за тернопільську "Ниву"

Колишній український футболіст Роман Сорока загинув на війні з російськими окупантами, повідомив його син Степан. Уродженцю села Вороняки Золочівського району Львівщини було 46 років.

"Я поки не можу цього осягнути й прийняти. Ти був найкращим татом, другом, порадником. Ти був людиною, на яку я все життя рівнявся і буду продовжувати це робити. Дякую тобі за тебе, дякую тобі за мене, за всі мої навички, за всі мої перемоги, я все завдячую тобі. Ти Людина з великої літери, ти справжній тато, ти чистий патріот своєї держави і за неї ж поклав своє життя", – написав Степан Сорока.

Роман Сорока у сезоні-2000/01 виступав за тернопільську "Ниву", зігравши за неї три офіційні поєдинки у Вищій лізі чемпіонату України, зокрема 44 хвилини зіграв проти київського "Динамо". Ще у шести поєдинках був у складі, але не виходив на заміну. Загалом за сезон Роман Ігорович провів 15 поєдинків у футболці тернопільської команди у Другій лізі чемпіонату України.

Почалося виверження найбільшого вулкана Європи. Попіл летить на висоту понад 4 км (відео)

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:45

Національний інститут геофізики і вулканології Італії (INGV) повідомив про викид попелу на висоту до 4,5 кілометрів над рівнем моря, передають Патріоти України. Виверження, що почалося кілька днів тому, відбувалося з кратера Ворагіне. Воно супроводжува...

Наші рулять: Українська тенесистка стала авторкою удару дня на Вімблдоні (відео)

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:30

Марта Костюк стала однією з головних героїнь стадії 1/32 фіналу Вімблдону. По-перше, українська тенісистка у шаленому матчі вирвала перемогу в австралійки Дар'ї Севілл. . А по-друге, у тій грі українська тенісистка стала авторкою одного з найкращих уд...