1,5 метри та миття рук не захистять: Де можна легко заразитись коронавірусом

Певне середовище і дії можуть сприяти накопиченню вірусних частинок.

Covid-19 можна підхопити в деяких приміщеннях, навіть перебуваючи на відстані більше 1,5 метра. Такі висновки написали в оновлених рекомендаціях щодо запобігання поширенню вірусу SARS-CoV-2 Центру із контролю та профілактики захворювань США (CDC), передають Патріоти України.

"Деякі опубліковані звіти показують обмежені, незвичайні обставини, коли люди з Covid-19 заражали інших, які перебували на відстані більше 1,5 метра або незабаром після того, як людина з підтвердженим Covid-19 покинула територію", - пишуть у CDC.

У цих випадках передача відбувалася в погано вентильованих і закритих приміщеннях, де люди часто займалися активностями, що передбачають інтенсивне дихання, наприклад, співами чи спортом. Це середовище і дії можуть сприяти накопиченню вірусних частинок, зазначають в CDC.

Рекомендації CDC все одно залишаються незмінними: люди можуть захистити себе від Covid-19, тримаючись на відстані не менше 1,5 метра, бути в масці, яка закриває ніс і рот, часто мити руки, часто чистити дотичні поверхні і залишатися вдома в разі хвороби.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...