10 Оскарів у доробку: Помер легендарний кінорежисер, лицар Британської імперії

Перший успіх йому принесла дотепна пародія на американські гангстерські фільми і мюзикли під назвою «Багсі Мелоун».

У п'ятницю, 31 липня, у віці 76 років помер знаменитий британський кінорежисер сер Алан Паркер. Зняті ним фільми завоювали в цілому 10 «Оскарів», 10 «Золотих глобусів», 19 премій BAFTA і безліч інших кінонагород, зазначають Патріоти України.
Алан Паркер народився в Лондоні 14 лютого 1944 року. Свою кар'єру в шоу-бізнесі починав як автор рекламних слоганів і телевізійних рекламних оголошень. Цим він займався протягом 10 років. Кінорежисером став в середині 70-х.
Перший успіх йому принесла дотепна пародія на американські гангстерські фільми і мюзикли під назвою «Багсі Мелоун». Всі головні персонажі цієї картини - діти. Одну з ролей виконала юна Джоді Фостер. Фільм заробив п'ять премій BAFTA.
Наступна картина - «Опівнічний експрес» - зробила Паркера по-справжньому культовим режисером. Ця кримінальна драма, музику до якої написав відомий композитор Джорджіо Мородер, заснована на реальній історії про те, як іноземець втік з турецької в'язниці. Автором сценарію став Олівер Стоун. Успіх фільму був таким грандіозним, що Паркер завоював собі право знімати все, що йому хотілося.

У 1985 році його картина «Птаха» з молодими Ніколасом Кейджем і Меттью Модайном отримала Гран-прі Каннського міжнародного кінофестивалю. Фільм розповідає про дружбу двох хлопців, чиї долі понівечила війна у В'єтнамі. Музику написав знаменитий рок-музикант Пітер Гебріел.

У 1988 році Паркер заробив номінацію на премію «Оскар» як кращий режисер за фільм «Міссісіпі у вогні». Головні ролі в ньому виконали Джин Хекмен і Віллем Дефо. Вони зіграли агентів ФБР, які розслідують вбивства цивільних активістів на півдні США. Картина заснована на реальних подіях.

Паркер також зняв музичний фільм «Стіна» за однойменним альбомом рок-групи Pink Floyd, переніс на великий екран мюзикл Ендрю Ллойда Веббера «Евіта» (головні ролі виконали Мадонна і Антоніо Бандерас), містичний трилер «Серце ангела» з Міккі Рурком і Робертом де Ніро, кримінальну драму «Життя Девіда Гейла» з Кевіном Спейсі, Лорою Лінні і Кейт Уінслет. Ця картина стала останньою роботою режисера.

Алан Паркер був двічі одружений. З першою дружиною Енні Інгліс він прожив в шлюбі 26 років. Вони розлучилися в 1992 році. Потім він одружився із продюсером Лайзою Моран. Вона залишалася з Аланом до самої його смерті. У Паркера залишилося п'ятеро дітей, в тому числі відомий сценарист Натан Паркер.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...