10-річна Моллі з Великої Британії вчить українську мову, щоб розмовляти з дітьми-біженцями

10-річна Моллі, яка має тайсько-британське походження, вчить українську мову, аби розмовляти з новими друзями зі школи. Про це на своїй Facebook-сторінці написала Марія Коренюк, передають Патріоти України.

Мама дівчинки — тайка, яка вже багато років живе у Британії, а її батько — англієць. Рідна мова для Моллі — англійська, проте дівчинка може поспілкуватися з мамою тайською. Також вона у школі вивчає іспанську і нещодавно почала цікавитися українською мовою.

Мама дівчинки розповіла, що після початку повномасштабного вторгнення у школу її доньки прийшло багато дітей-біженців, які не знали англійську, і аби з ними розмовляти без перекладача, Моллі вирішила вчити українську.

«Директор школи, який сам українського походження, зробив додаткові уроки з української — для всіх охочих. Моя донька пішла, бо дуже хотіла спілкуватися з новим однокласником, а виходило тільки через гугл-перекладач. Потім канікули почалися, цього року вона пішла вже в іншу (старшу) школу, тому уроків більше немає. Тож попросила мене завантажити на телефон додаток з вивчення української», — розповіла мама Моллі.

Жінка додала, що дівчинка всю кімнату обклеїла українськими літерами та навіть написала листа кирилицею, у якому розповіла про свою улюблену їжу, колір, тварину та пісню. «На фото — той самий лист, написаний 10-річною Моллі, дівчинкою тайсько-британського походження, яка до того кирилицю бачила хіба в меню для російськомовних туристів на батьківщині своєї мами — у Таїланді. З Україною її нічого не пов‘язує, окрім нових друзів та непереборного бажання знати їхню мову», — написала Марія Коренюк.


Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...