10-річний син загинув, дружині загрожує ампутація ноги: Родина ультрамарафонця потрапила під артобстріл

Чернігівський ультрамарафонець із ДЦП Максим Ус втратив сина, дружині загрожує ампутація ноги. Уси потрапили під обстріл, снаряд впав поруч з будинком, передає "Суспільне Чернігів", передають Патріоти України.

Родина заховалася від обстрілу в коридорі квартири, потім всі перебігли у під’їзд, думали, там безпечніше. Про них зняли сюжет журналісти "Суспільного".

Родина ультрамарафонця потрапила під артобстріл. Син загинув. Дружину поранено. Вона наразі потребує евакуації.

Трагедія сталася 16 березня. Максим з дружиною шукали безпечне місце для сина пересидіти обстріл, в хлопця був аутизм. З коридору квартири вийшли у під’їзд. Вхідні двері не захистили їх від осколків. Двері вибило вибуховою хвилею, осколки полетіли в під’їзд, де переховувалися Уси.

«Було темно, почув як моя дружина кричить. Я зрозумів, що відбулося, включив налобний ліхтарик, дивлюся отут лежить дитина і пляма крові», - згадує спортсмен.

Двоє чоловіків на руках виносили людей з розбомблених будинків. Травмованих несли до швидких. 10-річного Дмитра одразу повезли на операцію. Дмитро помер в реанімації через тиждень. Його мамі Євгенії просто зараз потрібна термінова евакуація з міста і операція. Інакше може втратити ногу. Максим шукає спосіб вивезти її з Чернігова.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...