
Доктор Саураб Сеті, провідний гастроентеролог, який понад 10 років досліджує здоров’я кишківника, назвав продукти, що часто вважаються здоровими, але насправді можуть викликати запалення, здуття та порушення мікрофлори, передають Патріоти України.
У своєму дописі в Instagram (у лікаря понад 1,2 мільйона підписників) він пояснив, що гранола, фруктові йогурти, жуйки без цукру і навіть готові заправки для салату — це приховане джерело штучних підсолоджувачів, консервантів, емульгаторів та шкідливих олій.
Доктор Сеті наголошує: багато «дієтичних» або «безцукрових» продуктів маскують шкідливі добавки, які можуть сприяти розвитку хвороб серця, діабету, ожиріння, запальних процесів у кишечнику та навіть передчасного статевого дозрівання у дітей.
Згідно з новими дослідженнями, високе споживання підсолоджувачів пов’язане не лише з раком і хворобами серця, а й із раннім статевим дозріванням та депресією.
Від 1 січня 2026 року мінімальна заробітна плата становитиме 8647 грн у місячному розмірі та 52 грн у погодинному розмірі. Ця норма закладена у проєкті Закону про Державний бюджет України на 2026 рік, який був ухвалений Верховною Радою за основу, перед...
Життя і любов перемагають будь-які прикрощі, і це вкотре довела волонтерка і психологиня Софія Кіба та її чоловік. . Від ранку після нещодавнього чергового нічного обстрілу столиці російськими окупантами ЗМІ облетіли фото пари, яка в прорізі розбитого...