10% впевнені, що так наказали зі США: Соціологи дізналися думку українців про санкції проти Медведчука і Марченко

58% українців підтримують запровадження санкцій проти нардепа від Опозиційної платформи — За життя Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Такими є результати опитування, проведеного Соціологічною групою Рейтинг, передають Патріоти України.

28% опитаних не підтримують рішення РНБО. Серед тих, хто добре знають про це рішення, 73% говорять про його підтримку, 23% респондентів протилежної думки.

52% українців вважають, що рішення про запровадження санкцій проти Медведчука викликано його проросійською діяльністю, 30% - що це розбірки між олігархами. 16% стверджують, що це спроба повернути у власність держави трубопровід, 13% називають це вказівкою з боку США, 10% говорять про тиск на опозицію.

Опитування проводилося з 22 по 23 лютого. Було опитано 2500 осіб методом телефонного інтерв'ю в усіх регіонах України, за винятком окупованих територій Донбасу і Криму. Статистична похибка не перевищує 2%.

19 лютого Рада нацбезпеки і оборони запровадила санкції проти 19 юридичних і восьми фізичних осіб, в тому числі російських бізнесменів, пов’язаних з поставками вугілля та інших енергоресурсів, зокрема, ТОВ Торговий дім Донське вугілля.

Також під санкції потрапили лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук, його дружина Оксана Марченко та Наталія Лавренюк, яку називають цивільною дружиною нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції введені за статтею про фінансування тероризму.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...