100 років тому від рук чекіста-грабіжника загинув великий український композитор: Нащадки вшанували пам'ять Леонтовича натхненним співом (відео)

Фольклорний гурт "Мокоша" Вінницького фахового коледжу мистецтв імені Миколи Леонтовича виконав пісню "Нині отпущаєши".

Сто років тому, 23 січня 1921 року, від рук чекіста загинув композитор Микола Леонтович. Фольклорний гурт "Мокоша" Вінницького фахового коледжу мистецтв імені Миколи Леонтовича відтворив пісню композитора "Нині отпущаєши", написану на Вінниччині 30 травня 1919 року, передають Патріоти України.

"Вони вбили генія. Але так і не змогли перервати спів його безсмертної подільської ластівки", – йдеться у повідомленні гурту "Мокоша" у мережі "Фейсбук".

Фрагменти відеоряду – народні ікони Східного Поділля XVIII - XIX ст. з експозиції Вінницького обласного краєзнавчого музею.

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...