11-річна чемпіонка світу з шашок збирає кошти для ЗСУ, граючи на гроші з дорослими (відео)

Валерія Єжова. Фото: Суспільне

Чемпіонка світу з шашок 11-річна Валерія Єжова зібрала 84 тисячі гривень, які хоче передати на допомогу Збройним силам України, передають Патріоти України.

На цьому дівчинка зупинятись не планує, вона планує зібрати 100 000 гривень, які потім передадуть українським військовим, розповідає "Суспільне".

Кошти вона збирає, граючи в шашки з усіма охочими. Зокрема 19 серпня пройшов благодійний турнір, де Валерія грала з киянами, за програш кожен учасник мав зробити благодійний внесок.

11-річна Валерія Єжова збирає гроші вже не вперше, раніше вона грала просто вулиці з перехожими. За 9 днів їй вдалось зібрати 21 тисячу гривень, цю суму вона передала у фонд Сергія Притули.

Ідею збирати гроші на ЗСУ за допомогою гри в шашки 11-річній чемпіонці підказала мама дівчинки. "Я хотіла допомогти нашим воїнам і запитала у мами, як я можу це зробити. Мама запитала, що я вмію робити найкраще. Звісно – грати у шашки", – розказала Валерія у коментарі "УП.Життя".

Валерія займається шашками вже 4 роки, вона є однією з наймолодших чемпіонок світу з шашок. Своїм прикладом вона також надихнула і інших дітей, зокрема ми розповідали про 10-річного чемпіона Києва з шашок Андрія Дяченко, який ходить з нею на один гурток та також почав збирати гроші на ЗСУ, граючи з перехожими.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...