12 найочікуваніших споруд 2022 року

Ні міст Кличка через Дніпро, ні його ж метро на Виноградар, як і жоден об'єкт "Великого будівництва" до рейтингу не потрапили

Видання Dezeen підготувало список найочікуваніших архітектурних проєктів, які мають бути завершені у 2022 році. Вони розташовані в Японії, Китаї, Тайвані, Данії, США, Нідерландах, Італії та Австралії, зазначають Патріоти України. Відповідний перелік опублікований на сайті видання.

Театральний центр

Місцерозташування: Тайбей, Тайвань. Архітектори: OMA

Центр вміщатиме три театральні зали. У сферичному просторі розмістять сцену для театру Globe Playhouse на 800 місць. Інші два зали можна буде за потреби об’єднати в один, який вміщатиме 2300 глядачів. Відкриття заплановано на літо.

Проєкт театрального центру в Тайвані

Міжнародний футбольний центр

Місцерозташування: Сіань, Китай. Архітектори: Zaha Hadid Architects

Розташований в Китаї стадіон на 60 тисяч глядачів має відкритися напередодні Кубку Азії з футболу 2023 року. Його особливістю будуть озеленені тераси, прозорий дах і колони у футуристичному стилі бюро Захи Хадід.

Проєкт міжнародного футбольного центру в Китаї


Артгалерея "Сідней-Модерн"

Місцерозташування: Сідней, Австралія. Архітектори: SANAA

Проєкт "Сідней-Модерн" — це розширення Художньої галереї Нового Південного Вельсу, одного з найбільших музеїв материка. Каскад скляних павільйонів спроєктували на контрасті до неокласицистичної будівлі ХІХ століття. Проєкт включає також підземну галерею, створену з нафтового резервуара часів Другої світової війни.

Проєкт артгалереї "Сідней-Модерн"

Центр водних видів спорту

Місцерозташування: Есб’єрг, Данія. Архітектори: Snøhetta, WERK Arkitekter.

Проєкт Lanternen ("Ліхтарі") розташують на березі моря портового данського міста Есб’єрг. Дерев’яний фасад має нагадувати про геометрію човнів. У будівлі розмістяться водноспортивні клуби, місце зберігання човнів, майстерня та публічні простори.

Проєкт центру водних видів спорту в Данії

Арканзаський художній музей

Місцерозташування: Літл-Рок, США. Архітектори: Studio Gang

Арканзаський музей, чия колекція охоплює спектр від Рембрандта і Поля Сіньяка до представників сучасного американського мистецтва, розташований на околиці Літл-Рока, між паркінгом й автозаправкою.

Чиказьке архітектурне бюро Studio Gang виграло конкурс на редизайн будівлі. Споруда отримає рельєфний бетонний дах, глухі фасади зроблять відкритими за допомогою панорамного засклення, а в інтер’єрі побільшає світлого дерева.

Проєкт Арканзаського художнього музею

Офіс компанії DJI

Місцерозташування: Шеньчжень, Китай. Архітектори: Foster + Partners

Дві башти зі скла і металу стануть головним офісом робототехнічної компанії DJI. Проєктувальники перекинули місток між двома будівлями — він призначений спеціально для тестування дронів. На нижньому рівні розмістять демонстраційний простір, в якому будуть ринги для боїв між роботами.

Проєкт офісу компанії DJI у Китаї


Початкова школа

Місцерозташування: Сендбі, Данія. Архітектори: Henning Larsen Architects

Школа в Сендбі стане першою в Данії, що відповідає екостандарту "Північний лебідь", завдяки енергоефективності та використанню екологічних матеріалів. Кімнати та зони будівлі можна буде об’єднувати чи розділяти за потреби.

Проєкт початкової школи в Данії

Багатофункціональний комплекс Nanjing Zendai Himalayas

Місцерозташування: Нанкін, Китай. Архітектори: MAD

У футуристичних хмарочосах, що нагадують гори, розмістяться офіси, готелі, житло та комерція. Між ними з’являться галявини, дерева, ставки, струмки, водоспади, басейни. Деякі менші споруди будуть повністю вкриті зеленню. Площа комплексу становитиме 560 тисяч квадратних метрів.

Проєкт комплексу Zendai Himalayas Center у Китаї

Цех води San Pellegrino

Місцерозташування: Сан-Пеллегрино-Терме, Італія. Архітектори: BIG

Команда данського архітектора Б’ярке Інгельса спроєктувала флагманський комплекс для виробника мінеральної води San Pellegrino в італійських Альпах. Тут буде цех для розливу води в пляшки та офіси виробника. Проєктувальники вирішили погратися з класичними елементами римської та італійської архітектури, такими як арки, аркади, портики та галереї.

Проєкт цеху води San Pellegrino

Житловий комплекс Valley

Місцерозташування: Амстердам, Нідерланди. Архітектори: MVRDV

Комплекс Valley складається з трьох об’єднаних між собою багатоповерхових будинків, розрахованих на 200 квартир, офісів, магазинів та ресторанів. На території комплексу висадили 13 тисяч рослин, дерев та кустарників.

Проєкт житлового комплексу Valley у Нідерландах

Підводний парк скульптур ReefLine

Місцерозташування: Маямі, США. Архітектори: OMA

Підводний парк зі штучним кораловим рифом біля Маямі-Біч покликаний захистити берегову лінію від наслідків змін клімату. Бетонні модулі будуть занурені на глибину 6 метрів і простягатимуться на 250 метрів уздовж берега.

Проєкт розробляли спільно з біологами та іншими спеціалістами. Також він стане розвагою для любителів снорклінгу. Першу чергу планують завершити у грудні цього року.

Проєкт підводного парку скульптур ReefLine

Меморіал Minamisanriku 311

Місцерозташування: Мінамі-Санріку, Японія. Архітектори: Kengo Kuma

Меморіал присвячений найсильнішому землетрусу в Японії, який стався в регіоні Тохоку й цунамі 2011 року. Будівля, названа на честь міста, в якому вона розташована, матиме облицювання з кедра та нахилений дах.

Проєкт меморіалу Minamisanriku 311 в Японії


Прати було чимало чого: На Кременчуцькому морі заскочений за незаконним ловом рибалка кидався здобиччю у поліцейських. Відважні копи витримали "обстріл" і затримали розбишаку

вівторок, 7 травень 2024, 9:05

Відбулося не сумне судове засідання з кіно відзняте бодікамерами правоохоронців. У Полтавській області, у Кременчуцькому районі рибалка намагався відбитися від правоохоронців рибою. Про це у понеділок, 6 травня, повідомляє Кременчуцька газета. . Як р...

Штрафи для ухилянтів в Україні переглянули: Що загрожує за неявку до ТЦК

вівторок, 7 травень 2024, 8:57

Для ухилянтів, які, наприклад, порушують правила військового обліку, не оновили свої дані під час особливого періоду, знову переглянули штрафи. Як розповів у коментарі для ТСН.ua представник комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Ол...