13 років за вбивство героя АТО у центрі Києва: Апеляційний суд підтвердив вирок Чивікову

Апеляційний суд підтвердив вирок чоловікові, який убив у центрі Києва ветерана АТО Сергія Олійника, командира розвідки першого батальйону 14-ї бригади ЗСУ. Про це повідомив у фейсбуці син ветерана Ярослав Олійник, зазначають Патріоти України.

"Апеляція. 13 років без змін для вбивці. Дякую справедливому суду", - написав він.

Вирок убивці Олійника суд ухвалив у грудні 2019 року.

Нагадаємо, Сергій Олійник був убитий 23 червня 2017 року у сквері на Золотих Воротах у Києві. Його син Ярослав, піаніст за професією, часто підробляв там, розважаючи перехожих музикою. Того вечора до Ярослава причепився п'яний житель сусіднього будинку. Коли ветеран АТО заступився за сина, чоловік пішов додому, взяв ножа, повернувся і зарізав батька на очах у сина.

Сергій Олійник вирушив в АТО добровольцем в 2015 році. Він був начальником розвідки 1 батальйону 54 механізованої бригади.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...