​130 років тому народився творець аграрної науки України: Всі знають розстріляного НКВС генія по знаменитому сорту яблук

Постать видатного українського ученого-садівника, помолога та організатора вітчизняної садівничої науки професора Володимира Симиренка – одна з найбільш яскравих та найбільш трагічних в історії світової науки ХХ століття, зазначають в Національній академії аграрних наук України, зазначають Патріоти України.

Без перебільшення, Володимир Симиренко – творець аграрної науки в Україні. Головна справа його життя розпочалася у рідному Млієві, коли на основі колишнього маєтку Симиренків в 1920 року було засновано Садово-городню дослідну станцію та Центральний державний плодовий розплідник України. Симиренко був призначений першим директором цих установ.

Наукові праці вчених із Млієва цінувались на світовому рівні. Це були чи не найкращі досілдження та наукові журнали і вісники в Європі. Саме праці Володимира Симиренка заклали фундамент наукового, виробничого та промислового вирощування плодових та ягідних культур.

Симиренко створив та опублікував «Помологічну книгу України», великий період життя віддав педагогічній роботі у вишах, виховав сотні фахівців. Але в результаті конфлікту з Радянською владою, Володимира Левковича арештували арештовували тричі. В ніч з 17 на 18 вересня 1938 Володимира Симиренка розстріляли року під Курськом.

Під репресії підпала і наукова діяльніть вченого. Сорт яблук названий в честь нього «Ренет Симиренка», став «Зеленкою Вуда». Та вже в незалежній Україні вклад Володимира Левковича у формування аграрної науки був гідно відзначений і владою і науковою спільнотою.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...