14 людей ледь не загинули: У Кирилівці з'явилося небезпечне природне явище

Віджимний вітер - це вітер, який може забрати людей у відкрите море.

У Запорізькій області різко змінилася погода і раптово почався вітер з поривами до 25 метрів в секунду. Через це на прибережній зоні Азовського моря утворилося таке природне явище як віджимний вітер. Він мало не став причиною загибелі 14 людей. Про це повідомляє VGORODE.Запорожье, передають Патріоти України.

Віджимний вітер - це вітер, який може забрати людей у відкрите море. Як розповіли в ДСНС, швидше за все він здуває великі надувні матраци. Якщо відпочивальник вчасно не відреагує, то вже через 15-20 хвилин він буде дуже далеко від берега.

Таких випадків в Кирилівці за добу сталося п'ять. Відпочиваючі плавали на катамаранах, надувних матрацах і каное. Вспідсумку всіх віднесло далеко від берега і за ними довелося їхати рятувальникам. Найбільшу відстань від берега, на яке віднесло курортників за останню добу, - три кілометри. Це були відпочиваючі на катамарані.

У зв'язку з такою ситуацією рятувальники ДСНС закликали відпочиваючих не використовувати надувні матраци не за призначенням, не залишати дітей самих. Також в ДСНС порадили плавати в морі тільки в світлий час доби і коли температура води не менше 18 градусів, а повітря - не нижче 24. "Не купайтеся, коли є сильний вітер. Уникайте місць з швидкою течією", - йдеться в повідомленні.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...