15 будинків за ціною 1 євро! Італійське місто радикально бореться з депопуляцією - кличуть усіх охочих

Влада багатьох європейських міст вживає нестандартні кроки, щоб покращити життя для мешканців. Так, у курортній Ніцці вирішили заборонити куріння на пляжах. А в італійському поселенні Пратола Пелінья, провінція Аквіла в регіоні Абруццо, півтора десятка будинків виставили на продаж всього за 1 євро. Це ще один муніципалітет в Італії, влада якого пропонує будинки за символічну ціну. Багато з них таким чином борються з депопуляцією, передають Патріоти України.

Пратола Пелінья — поселення часів Римської імперії, яке стало укріпленим містом у 12 столітті. Влада міста з населенням близько 7 000 осіб вирішила відновити гідний вигляд занедбаного історичного центру. Перший етап проєкту вже розпочався: 15 будинків виставлено на продаж. Наступного року до них приєднаються ще п'ять.

Зацікавлені в купівлі нерухомості мають два місяці на підписання контракту з владою, а потім шість місяців на подання плану реконструкції, яка має бути здійснена протягом чотирьох років. Як повідомило інформаційне агентство Ansa, бажання придбати будинок вже висловили, зокрема, люди з Данії та Аргентини. Влада запевняє, що покупцям пропонуються стимули та фінансові пільги, щоб загальну реконструкцію можна було провести за сприятливих умов.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...