15 разів бомбив мирні міста в Україні: Бутусов розповів, як спіймали пілота-окупанта на новітньому літаку


Льотчик збитого над Харківською областю новітнього винищувача російських окупантів Су-35С встиг катапультуватись, а також пройшов більше десяти кілометрів у спробі сховатися, але був затриманий. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook відомий український журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, літак - зі складу 159-го винищувального авіаційного полку ВКС РФ (військова частина 45121, гарнізон Бесовець, Чална-1, Республіка Карелія).

"Льотчик намагався сховатися, і пішов від місця падіння літака більш ніж на 10 кілометрів. Однак підрозділи 24-ї бригади, батальйону НГУ імені Кульчицького, місцевої тероборони і 81-ї бригади організували масштабні пошуки, в результаті розрахунок зенітників 81 – ї бригади затримав злочинця", - уточнив Бутусов.

За його словами, окупант вже зізнався в тому, що неодноразово бомбив міста. Встиг здійснити 40 вильотів в Сирії і 15 – в Україні (два - на пошук засобів ППО).

"У вильоті, в якому він був збитий, виконував завдання з пошуку українських засобів ППО, і в певному сенсі завдання виконав: знайшов, що хотів", – підсумував Бутусов.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...