15-річна українка, з дитинства прикута до візка, встановила рекорд у плаванні на відкритій воді (відео)

Встановити новий рекорд юна киянка вирішила, щоб не втрачати форму, адже у зв'язку з карантином навесні басейни виявилися закриті.

У Києві зафіксували новий рекорд України - 15-річна Софія Федоренко, яка не може ходити з народження, пропливла 1,5 тисячі метрів на відкритій воді за 25 хвилин і 40 секунд, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Плаванням дівчина займається з 10 років, і вже на перших змаганнях посіла друге місце. Проте, відзначає тренер Едуард Петров, його підопічна завжди хотіла тільки перемоги, тому вирішила займатися спортом професійно, і проводить не менше 12 тренувань на тиждень.

Встановити ж новий рекорд юна киянка вирішила, щоб не втрачати форму, адже у зв'язку з карантином навесні басейни виявилися закриті. «Якийсь час я тренувалася на відкритих водоймах і потім до нас прийшла така ідея, щоб зробити такий рекорд», - пояснила Софія, яка вже є членом паралімпійської збірної України з плавання.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...