15-річний українець здобув “золото” на Чемпіонаті світу зі стрибків у воду, не пропустивши вперед росіянина

25 грудня Олексію виповнюється 16 років. Фото: Федерація України зі стрибків у воду

Українець Олексій Середа здобув першість на Чемпіонаті світу зі стрибків у воду серед юніорів. Наймолодший чемпіон Європи набрав 484,6 бала, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресцентр Федерації України зі стрибків у воду.

Так, сьогодні п’ятий день змагань, які тривають у спорткомплексі “Ліко” в Києві. Олексій Середа випробував свої сили на вишці в групі “В”.

“Перші два стрибки у фіналі я зробив добре, а от на третьому помилився і зробив на 5 балів. Взагалі титул чемпіона світу — це хороший результат для мене, я показав немаленьку суму балів, а от третій стрибок я міг робити краще на 8-8,5 бала. Сьогодні конкуренція була на висоті, сильні хлопці, з деякими я вже на Кубку світу зустрічався і на Олімпійських іграх. Для мене цей чемпіонат лише розпочався, завтра стрибаю трамплін третім, потім синхрон. Після цих змагань буде ще чемпіонат України, після якого я їду на Фестиваль з водних видів спорту в Абу-Дабі. Тому буду далі тренуватися і готувати нові стрибки”, — поділився він своїми враженнями й планами.

Переможців і призерів нагородили:

  • представник FINA Антоніо Хосе Сільва
  • президент Федерацій України зі стрибків у воду та з синхронного плавання Ігор Лисов
  • президент НОК України, олімпійський чемпіон Сергій Бубка.

Варто зазначити, що друге місце посів росіянин Максим Гулідов (427,55 бала), а третє — німець Джейден Шило Ейкерман Грегорчук (408,7 бала).


Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...