17 жовтня Україну накриє нова хвиля похолодання

Вівторок в Україні буде холодним. Проте не без сонця. Водночас 17 жовтня опадів не очікується, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Опади прожене підвищення атмосферного тиску, прийде на зміну атмосферному фронту антициклон Verena. Чи можна вікна мити при такій холодяці, не скажу, але принаймні не забризкає додатково. Як холодно? Відносно, звичайно", - зазначила вона.

Вдень у більшості областей передбачається +8...12°С, на півдні +12...16°С. На сході та півночі - рвучкий північно-західний вітер.

Вранці прогнозують лише +1...6°С, місцями заморозки.

У Києві у вівторок буде суха погода, холодна та з рвучким вітром. Вночі +2...5°С, можливі заморозки, а вдень близько +10°С.

"Увесь тиждень в Україні - холодний, у п'ятницю, суботу, неділю буде ще холодніше і в суботу на півночі та заході місцями пройде мокрий сніг. Перше таке різке похолодання впливає на менший опір вірусам, судини "грають" у всі боки, голова також може через стрибки атмосферного тиску бути з болем та запамороченням. Попри загальну неприязнь громадян до шапок, а особливо громадянок, хочу закинути обнадійливий орієнтовний прогноз - на наступному тижні хоч і не надовго, але потепліє", - додала Діденко.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...