Євро-2020: Чехія сенсаційно в суху переграла фаворитів 1/8 фіналу голландців (відео)

Нідерланди — Чехія

У неділю, 26 червня, програма 1/8 фіналу на Євро-2020 продовжилася поєдинком на заповненій «Пушкаш Арені» в Будапешті між Нідерландами та Чехією.

Євро-2020. 1/8 фіналу

Нідерланди — Чехія — 0:2

Голи: Голеш (68), Шик (80).

На 55-й хвилині вилучений де Лігт (Нідерланди).

Голландці в своїй групі, де виступали разом з Україною, зарекомендували себе атакуючої результативною командою. Але одна справа — груповий етап, де кожен має право на помилку, яку можна виправити в подальшому, і зовсім інше — ігри навиліт, де будь-яка помилка може обійтися дуже дорого.

Мабуть, саме з надмірною відповідальністю за результат можна зв'язати той факт, що команди на двох за перший тайм завдали лише один удар в площину воріт. Причому зробили це чехи, яким багато відводили роль аутсайдера в даному поєдинку.

Найцікавіше ж почалося після перерви. Спочатку голландець Мален втік до воріт з центру поля, але спроба обіграти голкіпера виявилася невдалою — Вацлік забрав м'яч у ногах у суперника. А потім «помаранчеві» на рівному місці «намалювали» собі проблеми. Де Лігт не зміг підлаштуватися під простий м'яч, послизнувся і змушений був «загрібати» сферу рукою, щоб не пустити до воріт Шика. Арбітр спочатку «нагородив» захисника жовтою карткою, але після перегляду VAR змінив своє рішення і вилучив гравця «Ювентуса» з поля, залишивши голландців в меншості.

Примітно, що голландські футболісти за свою історію виступів на чемпіонатах Європи отримали чотири червоні картки. За іронією долі, всі (!) Видалення припали на матчі проти Чехії / Чехословаччини: Неескенс і ван Ханегем в 1976-му, Хейтінга в 2004-му і ось тепер де Лігт в 2021-м.

Опинившись в більшості, чехи осміліли, і незабаром відкрили рахунок в матчі. Після подачі з кутового Калас виграв верхову боротьбу, скинув м'яч на лінію воротарського, звідки Холеш головою переправив м'яч у ворота — 0:1.

Ну, а остаточно «поховав» надії Нідерландів на порятунок Шик, який з меж штрафного в дотик замкнув зручний пас від Холеша — 0:2. Для форварда леверкузенського «Байєра» цей гол став четвертим на турнірі, причому для цього йому знадобилося всього вісім ударів в створ воріт.

Таким чином, Чехія вийшла чвертьфінал чемпіонату Європи, де зіграє 3 липня в Баку з Данією.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...