20 000 бракованих бронежилетів: ДБР опублікував компрометуючу "прослушку" про корупцію в Міноборони

Посадовці знали про те, що бронежилети прострілюються, але попри це нібито прийняли продукцію у виробника.

Посадовці прийняли у виробників браковані бронежилети. Фото: скріншот з відео.

Під час телефонної розмови військовопосадовці Міноборони називають бронежилети для ЗСУ "кустарною роботою". У Державному бюро розслідувань оприлюднили фрагменти телефонних розмов військовослужбовців, відповідальних за закупівлю бронежилетів для армії. Відео виклали на youtube-каналі відомства, передають Патріоти України.

Згідно з аудіоматеріалами слідства, посадовці знали про те, що бронежилети прострілюються, але попри це прийняли продукцію у виробника. На опублікованому відео також показано лабораторні випробування вилучених під час слідчих дій бронежилетів. Таких екземплярів – понад 11 тисяч.

На записі можна почути, зокрема, коментар технолога щодо бронежилетів після експертизи: "З останніх подій, знайшли необроблений метал. Ну, чесне слово – гівно. Те, що я бачила, ясна річ". Іще можна почути коментар військовопосадовця щодо оцінки технолога: "Вона каже, що це ж*па, кустарна робота".


Перевірка бронежилетів відбувалася у повній відповідності до норм. А в діалогах, оприлюднених ДБР, технолог міністерства підтвердила, що бронежилети низької якості. Таку думку висловив волонтер, громадський діяч Юрій Бірюков.

"На цьому відео є переговори співробітників Міноборони, які виконували свої завдання і виявили партію неякісних бронежилетів. І це обговорюють, що й підтверджує технолог підприємства, на якому проводили перевірку. По завершенні перевірки склали акт рекламації, який ДБР 100% вилучило, він у них зараз, але в Міноборони є копія. Тому сьогодні відповідей немає зовсім, залишилися тільки запитання – навіщо ДБР так маніпулює?" – прокоментував Бірюков.

При цьому зауважив: екс-глава Адміністрації Януковича Андрій Портнов у своєму Facebook написав, що таким чином "передає вітання Петру Порошенку".

"Тобто тепер, виявляється, ДБР виконує задачі, поставлені Портновим? Це дивно", – додав Бірюков. Колишній посадовець Міноборони підтвердив, що зараз призупинено прийом нового речового забезпечення в Міноборони. І в ДБР кажуть, що коли проводитимуть прийом, вони самі приїжджатимуть і звірятимуть речі за еталонним зразком.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...