20 кораблів та підводних човнів - це серйозна сила: Військовий експерт висловився про можливу висадку ворожого десанту в Одесі

Кількість кораблів окупантів, які перебувають в Чорному морі, можуть бути загрозою для України. Про це в ексклюзивному інтерв'ю "Обозревателю" розповів військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України.

"Дивлюся на карту та розумію, що технічно можливостей проведення морського та повітряного десанту, щоб блокувати наші підрозділи в районі Одеси, щоб потім російська армія могла просуватися у бік Придністров'я, фактично немає. Тому що ракетний крейсер "Москва" знищено, систему ППО, яка могла б працювати як парасолька для прикриття дій морської групи російських кораблів та підводних човнів, знищено. Інших варіантів прикрити дії цього угруповання у Росії немає. Хоча, безумовно, 20 кораблів та підводних човнів – це досить серйозна сила", - говорить експерт.

Він додає, що поки не готовий говорити про те, в якому стані перебувають два великі десантні кораблі, які отримали пошкодження під час української атаки на великий десантний корабель "Саратов", який затопили в бухті у Бердянську.

"Була інформація про те, що вони у ремонті. Полагодили чи ні, поки не відомо. Але в будь-якому разі завдяки допомозі наших західних партнерів літаки-розвідники постійно дивляться небо та море на траверсі Криму. Будь-які переміщення російських кораблів не будуть таємницею. Виняток становлять лише підводні човни класу "Варшав'янка". Вони можуть потай переміщатися. Це найбільше зло, вони мають "Калібри" – по 4 на кожній. Поки що незрозуміло, як із ними боротися.

Єдиний варіант – відстежувати їх у бухтах Севастополя та накривати туди. Чекаємо на відповідні ракети від наших західних партнерів, які дозволятимуть знищувати підводні човни в бухтах", - сказав Селезньов.

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...