2020-й, зупинися! В Італії прокинувся вулкан Етна, у мережі з’явилися фото і відео вогняного пекла

На італійському острові Сицилія вночі 14 грудня трапилося потужне виверження вулкана Етна. За гігантськими стометровими фонтанами з лави можна було спостерігати з найближчого муніципалітету Катанія, передають Патріоти України.

Хоч вони і не становили загрози для населення, щільний шлейф попелу піднявся на висоту приблизно в 5 кілометрів і осипався "дощем" на вулиці та будинки, зробивши їх "почорнілими", пише Il Messaggero. У мережі з'явилися кадри видовищного природного явища (щоб подивитися фото і відео, доскрольте новину до кінця).

Зазначається, що влада заздалегідь попередила жителів наближених до вулкану міст, що його виверження небезпеки для них не становить.

Як відомо, Етна є одним із найвищих (3350 метрів) діючих вулканів у Європі. Фахівці кажуть, що після виверження 14 грудня активність південно-східного кратера, з якого трапився помітний викид дрібного попелу, зменшилася.

У Катанії цього дня все працювало в звичайному режимі, явище не вплинуло навіть на операційну діяльність місцевого міжнародного аеропорту Вінченцо Белліні.


Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...