21-річному нацгвардійцю, котрий на Донбасі прикрив собою контуженого побратима, посмертно присвоєно звання "Герой України"

Сергій МихальчукСергію Михальчуку, який загинув 14 грудня на Донбасі, рятуючи товариша, посмертно присвоєно звання "Герой України". Про це повідомила пресслужба Національної гвардії в 27 березня, зазначають Патріоти України.

Указ про звання за особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі був підписаний президентом Володимиром Зеленським 25 березня.

Уточнюється, що 21-річний нацгвардієць загинув у результаті артобстрілу окупантами позицій Об'єднаних сил. Під час вибуху сержант прийняв на себе основну масу уламків, прикривши своїм тілом побратима.

Командир 4-ї бригади оперативного призначення Іван Миропольський зі свого боку написав, що Михальчук (позивний "Міха") був надійним і цілеспрямованим.

Прикрив побратима: 21-річному нацгвардейцу присвоїли Героя посмертно

"Той бій став для нього останнім. З першими прильотами мін на позиції "Міха" отримав завдання спостерігати і прострілювати небезпечні напрямки, пресуючи піхоту противника. Не вагаючись, без зайвих слів і запитань, розпочав виконувати бойове завдання, даючи можливість групі укритися у бліндажі.

Слід зазначити, що "коригувальники-шахтарі" працювали чітко: перші міни лягли прямо в окоп. Але "Міха" не звертав уваги на розриви, він був зосереджений на піхоті противника, що приготувалася до кидка. Прицільним вогнем він вдавлював їх у землю. Помітивши контуженого від розриву міни побратима, не вагаючись кинувся на допомогу і закрив його собою. В цей момент міна розірвалась поряд з ними. "Міха" прийняв на себе основну частину уламків, завдяки чому його побратим-розвідник залишився живий. Влучний вогонь його кулемета дозволив нашим силам перегрупуватись і відбити чергову спробу противника витіснити нас із позицій", – згадав командир.

Прикрив побратима: 21-річному нацгвардейцу присвоїли Героя посмертно

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...