25-річчя антарктичній станції Академік Вернадський: Google присвятив дудл українським полярникам

У суботу, 6 лютого, українській антарктичній станції Академік Вернадський виповнюється 25 років. З цієї нагоди Google створив дудл із її зображенням, зазначають Патріоти України.

Так, на стартовій сторінці пошукової системи Google розміщена українська антарктична станція з пінгвінами, які бавляться. Натиснувши на дудл, користувач може побачити низку інформаційних посилань, які розповідають про роль України в дослідженні Антарктиди.

Команда Академіка Вернадського подякувала Google за привітання.

Крім того, з річницею українську станцію привітало посольство Великої Британії в Україні.

«25 років тому Велика Британія передала Україні одну зі своїх дослідницьких станцій в Антарктиді — Фарадей, зробивши можливим повернення до кола країн, що проводять там дослідження, адже українці були у складі перших експедицій до цього континенту», — мовиться у повідомленні.

Академік Вернадський — єдина українська антарктична станція, розташована на мисі Марина острова Галіндез за 7 км від західного узбережжя Антарктичного півострова. Вона працює постійно і є метеорологічною та географічною обсерваторією. Заснована в 1947 році як британська станція Фарадей, у лютому 1996 року була передана Британією Україні та перейменована на честь видатного українського вченого, академіка Володимира Вернадського. Головне призначення станції — проведення наукових досліджень в Антарктиді.

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...