25-річна українка організувала "фабрику документів" у Гданську, але щось пішло не так (відео)

Польські правоохоронці затримали 25-річну громадянку України, яку підозрюють у підробці документів. Слідчі виявили понад 2750 готових документів, вартість яких на чорному ринку може сягати 14,5 млн злотих (близько 142 млн грн). Про це повідомила Прикордонна служба Польщі, передають Патріоти України.

Як з'ясували правоохоронці, від січня 2024 року в одній з орендованих квартир у Гданську масово підробляли документи у вигляді посвідок на проживання, польських та іноземних ідентифікаційних карток, водійських посвідчень, паспортів, віз, а також інших документів, видача яких належить до юрисдикції воєвод, соціальних установ, роботодавців, лікарів і страхових компаній. Окрім того, прикордонники виявили обладнання, необхідне для виготовлення такого роду документів у вигляді штампів консульств, регіональних установ, інспекторів водійських прав, лікарів та іноземної поліції. Були також готові пакети документів, підготовлені для відправлення одержувачам по всьому світу.

Під час обшуку також виявили ноутбуки, мобільні телефони, принтери та фотолампи, виявили сліди висушених рослин і готівку в сумі, еквівалентній 23 тис. злотих (225,4 тис. грн).

На викриття "фабрики документів" прикордонники вийшли після затримання на початку лютого громадянина Іраку. Чоловіка затримали в аеропорту Гданська, він намагався перетнути кордон за підробленими румунськими документами: паспортом, ідентифікаційною карткою та водійським посвідченням. Окремі документи на чорному ринку коштують до кількох тисяч євро залежно від їхнього типу та ступеня підробки. За версією слідства, такий "румунський" набір міг коштувати до 11 тис. євро.

Підозрювану у скоєнні злочину 25-річну громадянку України доставили до Гданської окружної прокуратури Олива. Їй висунули звинувачення у підробленні документів, за що жінці загрожує до п’яти років позбавлення волі. Прокурор застосував до неї запобіжні заходи у вигляді поліцейського нагляду та заборони виїзду за межі країни.

Торгівля людьми на Одещині: Спритна "пані" відправляла жінок у рабство до сусідньої країни (фото)

понеділок, 29 квітень 2024, 22:55

В Одеській області викрили і ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми, який організували 56-річна місцева жителька. Вона заманювала жінок у Румунію, де ті потрапляли у трудове рабство. Про це повідомляє Держприкордонслужба, передають Патріоти Укра...

Легенда Динамо став персоною нон ґрата в Українській асоціації футболу

понеділок, 29 квітень 2024, 22:44

Легендарного ексгравця київського Динамо Анатолій Дем’яненка не пустили в Будинок футболу, повідомив журналіст Ігор Циганик на YouTube-каналі FootballHub, передають Патріоти України. За словами Циганика, це неприйнятне ставлення з боку УАФ до легенди у...