25-річний киянин вирішив запустити феєрверк під час знеструмлень, але потім щось пішло не так

25-річний мешканець Дарницького району Києва в ніч проти 23 травня запустив феєрверк. Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні грубого порушення громадського порядку (ч. 1 ст. 296 КК України). Про це йдеться у повідомленні Окружної прокуратури міста Києва, передають Патріоти України.

Попри дію комендантської години підозрюваний гуляв Дарницьким районом та вирішив запустити феєрверк. Як зазначили у прокуратурі, о 3:30 ранку частина району залишилася без електроенергії внаслідок застосування графіків відключень світла, тому яскраві спалахи і гучні звуки вибухів налякали мешканців багатоповерхових будинків.

Підозрюваний пояснив свій вчинок тим, що йому було цікаво побачити звукові та світлові ефекти феєрверків, які він знайшов на смітнику напередодні. Тепер чоловіку загрожує штраф, пробаційний нагляд на строк до п’яти років або обмеження волі на той самий строк.

По всій Україні діє заборона на продаж та використання піротехнічних засобів. Запуск салютів, використання петард та феєрверків під час дії воєнного стану заборонено і за таке правопорушення передбачено кримінальну відповідальність.

"Англійські ВПС збили їх": Фанати з Британії провокують німців піснею про Другу світову війну (відео)

неділя, 16 червень 2024, 16:55

Сьогодні, 16 червня, на Євро-2024 поєдинком проти Сербії стартує збірна Англії. Вболівальники команди вже встигли влаштувати скандал, зазначають Патріоти України. У кількох німецьких містах натовпи англійських фанатів виконували пісню «10 німецьких бом...

Мала бізнес в Україні, але... закликала повалити владу: Суд конфіскував у громадянки Росії квартири в Чернівцях

неділя, 16 червень 2024, 16:43

Шевченківський районний суд Чернівців виніс вирок громадянці Росії Ніні Тюріній, яка виправдовувала російську агресію в Україні та підтримувала війну. Суд заочно призначив їй вісім років та конфіскував усе майно в Україні – два нежитлові приміщення на ...