28 серпня Україна найжаркіша країна Європи - очікується до + 37°C. Синоптики спрогнозували, коли почне спадати "пекельна спека"

Починаючи з Першої Пречистої, тобто, з 28 серпня, в більшість областей України заходить сильна спека, і поступово температура повітря досягатиме +32+37 градусів. Такий прогноз приводить синоптикиня Наталка Діденко.

«Бачите карту на 28 серпня? Україна чи не найспекотніша в Європі!», — пише вона у соціальній мережі.

«Тому вже зараз подумайте, як мінімізувати вплив гарячого повітря і не паліть на городах та узбіччях, заради Бога, бадилля й багаття. Дуже важливо захиститися особливо людям із серцево-судинними недугами», — пише фахівець.

Дощів практично не буде — іноді у другій половині дня «щось локальне й невелике на південному заході України та на крайній півночі».

Найспекотнішими будуть із початку тижня південь, центр та північ України, +33+37 градусів. На заході та сході очікується +26+30 градусів. Послаблення сильної спеки — орієнтовно з четверга.

Український гідрометеорологічний центр уточнив, що у понеділок, 28 серпня, в Україні буде мінлива хмарність. Передбачаються короткочасні дощі і грози. "Вночі у північній частині, вдень в Україні, крім південно-західної частини, Донеччини та Луганщини, місцями короткочасний дощ, гроза", – пишуть синоптики. Температура вночі очікується +17...22°С, вдень +31...36°С, у східних та Сумській областях +25...30°С.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...