31 липня може не закінчитися: Карантин в Україні хочуть продовжити

Складним залишається і питання щодо початку нового навчального року в школах з 1 вересня.

Карантин в Україні знову хочуть продовжити. У МОЗ назвали ймовірну дату, розповіли, чи контрольована ситуація з коронавірусом в країні, а також, що в першу чергу закриють в разі посилення заходів. Так, джерела в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що карантин можуть продовжити після 31 липня ще на два тижні, тобто до 14 серпня, передають Патріоти України.

«Ще немає проекту постанови, над ним поки йде робота. Але дискусія йде про те, що доцільно встановити карантин ще на 2 тижні, оскільки у COVID-19 такий термін інкубаційного періоду», - повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.
Нині у відомстві обговорюється також, в якому вигляді продовжувати карантин. Йдеться про заходи, які залишать, і про ті, що будуть скасовані. Найімовірніше залишаться вимоги до дотримання соціальної дистанції в громадських місцях, а також заходи, що стосуються транспорту, в тому числі і його обробка.
Якщо ж ситуація в будь-якому регіоні погіршиться, буде, перш за все, зупинено роботу спортзалів, стадіонів. Складним залишається і питання щодо початку нового навчального року в школах з 1 вересня. «Ми зі свого боку підготуємо інструкції для відкриття стандартного навчання. Але опрацьовуються абсолютно всі варіанти, в тому числі і варіанти дистанційного навчання. Ми розуміємо, що воно не зможе замінити очне навчання, тому потрібно навчити школи забезпечувати епідеміологічну безпеку», - уточнили у відомстві.
Джерело: Сегодня

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...