31 липня може не закінчитися: Карантин в Україні хочуть продовжити

Складним залишається і питання щодо початку нового навчального року в школах з 1 вересня.

Карантин в Україні знову хочуть продовжити. У МОЗ назвали ймовірну дату, розповіли, чи контрольована ситуація з коронавірусом в країні, а також, що в першу чергу закриють в разі посилення заходів. Так, джерела в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що карантин можуть продовжити після 31 липня ще на два тижні, тобто до 14 серпня, передають Патріоти України.

«Ще немає проекту постанови, над ним поки йде робота. Але дискусія йде про те, що доцільно встановити карантин ще на 2 тижні, оскільки у COVID-19 такий термін інкубаційного періоду», - повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.
Нині у відомстві обговорюється також, в якому вигляді продовжувати карантин. Йдеться про заходи, які залишать, і про ті, що будуть скасовані. Найімовірніше залишаться вимоги до дотримання соціальної дистанції в громадських місцях, а також заходи, що стосуються транспорту, в тому числі і його обробка.
Якщо ж ситуація в будь-якому регіоні погіршиться, буде, перш за все, зупинено роботу спортзалів, стадіонів. Складним залишається і питання щодо початку нового навчального року в школах з 1 вересня. «Ми зі свого боку підготуємо інструкції для відкриття стандартного навчання. Але опрацьовуються абсолютно всі варіанти, в тому числі і варіанти дистанційного навчання. Ми розуміємо, що воно не зможе замінити очне навчання, тому потрібно навчити школи забезпечувати епідеміологічну безпеку», - уточнили у відомстві.
Джерело: Сегодня

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...