ТОП-5 історичних місць, від яких моторошно навіть найсміливішим туристам (фото)

У кожній країні знайдеться містечко, яке зберігає свої страшні таємниці. Нерідко такі місця, до всього іншого, оповиті легендами та вигадками старожилів, від яких часом стає не по собі, передають Патріоти України.

Але хіба не за цим їдуть сміливці? theLime пошукав п'ятірку видовищних місць, які навряд чи зійдуть для уїк-енду, якщо Ейфелева вежа та круасан здаються вам ідеальною формулою проведення вихідних та відпустки.

Музей нерозкритого вбивства вісьмох у Віллісці (США)

Місто Вілліска (Айова, США) відоме сьогодні щонайменше одним колись житловим будинком - на вигляд доволі звичайним, але з дуже непростою історією. Вся справа в тому, що влітку 1912 року в ньому по-звірячому вбили вісьмох людей, більшістю з яких виявилися дітьми шкільного віку.

Жертвами невідомого вбивці з сокирою стали найзаможніша житель міста, бізнесмен Джозі Мур і його родина - дружина Сара, троє синів і дочка. На жаль, в ніч убивства в їхньому будинку також гостювали дві подруги родини - сестри Ліна та Айна Стіллінджер 9 та 12 років. Вцілілих не залишилося.

Поліції вдалося встановити, що ніхто з убитих не піддавався сексуальному насильству, і що згодом будинок Мура навіть не пограбували. Слідство висувало різні версії: від вбивства з особистим мотивом до серійного характеру, але вбивцю не вдалося встановити досі. У 1994 році будинок викупили і зробили з нього музей. Сьогодні в ньому навіть можна переночувати.

Безлюдний острів Повелья (Італія)

Свого часу острів Повелья у Венеціанській лагуні слугував місцем карантину для прибуваючих у республіку св. Марка моряків - тут вони проводили деякий час, щоб уберегтися від можливого поширення чуми.

У ХХ столітті на острові також з'явилася психіатрична лікарня і, якщо вірити розповідям, її пацієнтам було не позаздрити. З 1960-х років острів закинули. Кажуть, це місце прокляте, і це одна з причин, чому місцевій владі досі не вдалося перетворити його на атракціон для туристів.

В'язниця ESP у Філадельфії, в якій відбували терміни Аль Капоне та пес Пеп

Східна в'язниця Філадельфії (Eastern State Penitentiary, США) працювала з 1829 по 1971 рік та увійшла в історію, як один з перших у світі виправних закладів сучасного типу. В'язні ESP жили окремо, деяким навіть дозволяли тримати домашніх тварин, а особливі в'язні могли похвалитися зручностями, яким заздрили люди на волі - опаленням, центральною каналізацією та водопроводом.

У числі таких в'язнів були гангстери Аль Капоне та Віллі Саттон. Хоча найвідомішим сьогодні є пес на ім'я Пеп. Так-так, саме пес, якого в 1924 році засудили до довічного ув'язнення в ESP "за жорстоке вбивство" улюбленої кішки дружини губернатора. Сьогодні в будівлі в'язниці знаходиться діючий музей, який відвідують близько 200 тисяч людей на рік.

Острів ляльок у Мексиці

Вам напевно доводилося чути про Острові ляльок на околиці Мехіко. Сьогодні це дуже популярна туристична локація, але вирушити до острова погодитися далеко не кожен місцевий човняр.

Свою назву Острів ляльок отримав невипадково - гілки дерев у цьому моторошному місці обвішані сотнями ляльок, яких з кожним роком стає все більше. Одна легенда свідчить, що іграшки ще в 1950 році на острові почав збирати відлюдник Хуліан Сантана Баррера, інша - що їх розвішують всі охоічі. Але мета у них нібито спільна - заспокоїти душу потонулої поблизу маленької дівчинки.

Готель "Стенлі" в Естес-Парку (Колорадо, США)

Найчастішими гостями готелю "Стенлі" стають шанувальники "короля жахів та містики» Стівена Кінга. Адже саме цей заклад послугував свого часу прообразом готелю "Оверлук" для його роману "Сяйво".

Ідея розповіді про готель, який зводить своїх жителів з глузду, прийшла до Кінга, коли він ночував у ньому - в номері 217. У готелі нерідко можна почути легенди про усілякі паранормальні явища, очевидцями яких нібито ставали його гості.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...