$50 тисяч від Алли Пугачової та місія в Іраку: ТОП-5 фактів про Тіну Кароль у день народження співачки (фото)

Сьогодні свій день народження святкує відома українська співачка, телеведуча і тренер шоу "Голос країни" Тіна Кароль, передають Патріоти України.

Справжнє ім'я - Тетяна Ліберман

Як відомо, 25 січня - це Тетянин день. Можливо, саме тому співачку, народжену в цей день, назвали Тетяною. Однак перед поїздкою співачки на конкурс "Нова хвиля" її команда задумалася про те, що ім'я Тетяна та прізвище Ліберман буде звучати на сцені не дуже. До того ж, співачка тоді вважала, що своє справжнє ім'я краще не розповідати громадськості - мовляв, є така практика.

Багато хто звинувачував співачку в тому, що вона придумала свій псевдонім, прочитавши навпаки прізвище іншої відомої української зірки Ані Лорак, але Кароль це заперечувала. Однак, що він означає - так і не розсекретила. До слова, зараз співачка навіть за документами Тіна Кароль.

$50 тисяч від Алли Пугачової

Шлях Тіни Кароль до успіху був непростим - вона два рази брала участь у популярному українському шоу "Караоке на Майдані", але так і не виграла в ньому. Однак у 2005 році вона просто підкорила суддів своїм виступом на Міжнародному конкурсі молодих виконавців "Нова хвиля" в Юрмалі.

На другий день, коли конкурсанти виступали з програмою "Світовий хіт", Кароль майстерно заспівала пісню Джеймса Брауна I Feel Good, змусивши суддів і зал аплодувати їй стоячи. І навіть технічна несправність (у неї під час номера вимкнувся мікрофон) не завадила співачці - Кароль не розгубилася і продовжила співати без мікрофона, чим викликала захват у глядачів.

За підсумками конкурсу вона зайняла друге місце і виграла $25 тисяч. Однак примадонна російської естради Алла Пугачова вирішила, що Тіна Кароль гідна більшого і нагородила її своїм іменним призом "Алла" в розмірі $50 тисяч. Як розповідала пізніше Кароль, журі конкурсу рекомендувало Пугачовій заохотити цим призом естонську співачку, але примадонна вирішила інакше. До слова, ці гроші співачка витратила на зйомки дебютного відеокліпу "Више облаков".

Фото: instagram.com/tina_karol

Брала участь у миротворчій місії в Іраку і Косово

У 2005-2006 роках Тіна Кароль була в складі миротворчої місії у гарячих точках планети. Вона співала для багатонаціонального миротворчого контингенту в Багдаді і Ель-Куті. У Косово виступила із сольним концертом. За це міністр оборони України вручив Тіні Кароль державний Орден "За миротворчі місії".

Фото: instagram.com/tina_karol

Подарувала квартиру в Києві переможцю п'ятого сезону "Голосу країни"

У 2015 році переможцем вокального шоу "Голос країни" став Антон Копитін, який був змушений покинути свій рідний дім у Донецьку після початку бойових дій і бігти звідти разом з вагітною дружиною і двома дітьми. У Києві чоловік підробляв плиточником і вирішив спробувати себе на відомому шоу.

Тіна Кароль, підопічним якої був Копитін, подарувала йому квартиру в столиці, розуміючи скрутне становище його сім'ї.

Фото: instagram.com/tina_karol

Пісню Тіни Кароль "Україна - це ти" внесли до шкільної програми

У 2016 році пісню Кароль "Україна - це ти" внесли в "Хрестоматію української дитячої літератури для читання в 1-2 класах".

Відзначимо, що "Україна - це ти" є негласним дитячим гімном України. Цю композицію співачка написала для своїх підопічних вокального шоу талантів "Голос. Діти".

Джерело: Апостроф

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...