60 000 одеситів залишилися без роботи: Найбільший ринок України закривається на карантин

Найбільший в Україні промтоварний ринок "Сьомий кілометр", що розташований в Одеській області, закривається на карантин, зазначають Патріоти України.

"У зв'язку зі зверненням Президента України та відповідно до постанови Кабінету Міністрів нашої країни від 16 березня 2020 №215 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів від 11 березня 2020 № 211" щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, адміністрація Промтоварного ринку "7 кілометр" вводить обмеження в роботу ринку. Усі служби, структурні підрозділи та адміністрації торгових комплексів, які здійснюють роботу з громадянами, в тому числі бюро пропусків і договірний відділ припиняють прийом відвідувачів. Виняток становитимуть ті служби, які здійснюють надання невідкладної медичної допомоги та реагування на надзвичайні ситуації", - сказано в повідомленні адміністрації.

Відповідний наказ по підприємству підписано 17 березня 2020 року директором ТОВ "Промтоварний ринок".

У зв'язку з надзвичайною ситуацією в країні, викликаною поширенням гострого респіраторного захворювання COVID-19, адміністрація звертає увагу підприємців - суб'єктів господарської діяльності, які здійснюють підприємницьку діяльність на території Промтоварного ринку, що Кабінетом Міністрів введено карантин до 3 квітня 2020 року на всій території України.

Введений урядом країни карантин передбачає заборону з 17 березня до 3 квітня 2020 року роботу суб'єктів господарювання, які здійснюють прийом відвідувачів, в тому числі:

- підприємств громадського харчування (ресторанів, кафе тощо),

- торгово-розважальних центрів, інших установ розважальної діяльності,

- фітнес-центрів і закладів культури,

- торгового і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, паливом, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв'язку, банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності та діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

"З огляду на те, що адміністрація ринку не веде власну торговельну діяльність і не володіє повноваженнями втручання в господарську діяльність підприємців, - звертаємо увагу, що всі суб'єкти господарювання на ринку зобов'язані дотримуватися вимог і порядку роботи в період карантинних заходів, введених постановою Кабінету Міністрів.

Доступ суб'єктів господарської діяльності (фізичних осіб - підприємців та юридичних осіб), їхніх представників, орендарів, найманих працівників, у торгові об'єкти і до належного їм майна здійснюється відповідно до встановленого графіка роботи промринку, як завжди, за перепустками.

Згідно з наказом, профільні служби ринку будуть продовжувати проводити щоденну посилену дезінфекцію громадських території промринку. Усі працівники підприємства будуть забезпечені засобами індивідуального захисту. Підприємці будуть поінформовані про запровадження державою вимог у межах надзвичайної ситуації і про можливі зміни в роботі.

Приносимо вибачення за тимчасові незручності та дякуємо за розуміння", - йдеться в повідомленні.

ДОВІДКА: ТОВ "Промтоварний ринок" - найбільший оптово-роздрібний промтоварний ринок у Європі. (Адреса: Одеська область, Овідіопольський район, смт Авангард, вул. Базова, 20). На ринку працюють близько 60-ти тисяч осіб, 15 тисяч торгових і складських об'єктів (магазини, павільйони, контейнери, склади), 8 автостоянок. На території розташовуються автостанція, банк, мережа кафе і ресторанів, а також відділення поліції, пожежна частина, 3 медпункти і швидка допомога. Щодня Промтоварний ринок "Сьомий кілометр" відвідують до 200 тисяч осіб. Час роботи ринку: з понеділка по четвер - з 6:00 до 15:00, субота та неділя - з 6:00 до 16:00. П'ятниця - вихідний.

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...