63-річний українець підпалив себе перед консульством України у Кракові

У Кракові 63-річний українець підпалив себе на знак протесту. Перед цим він закликав своїх співгромадян призовного віку повернутися на батьківщину і захищати країну від росіян. Такою інформацією поділилося Radio RMF24, передають Патріоти України.

Інцидент стався перед Генеральним консульством України в Кракові. Як розповів прес-аташе міського відділення поліції Петро Шпих: "Чоловік, що стояв у черзі в консульство, в якийсь момент почав вести себе ірраціонально. Він почав викрикувати гасла українською мовою, а потім, імовірно, підпалив себе горючою речовиною і пустився бігти".

Повідомляється, що українець закликав інших чоловіків під консульством повернутися додому і захищати рідну країну від росіян. Зараз на місці події працюють поліцейські, які разом з очевидцем загасили полум'я.

63-річного українця доставили в лікарню. Його стан оцінюється лікарями, як важкий. Про подію вже повідомили прокуратуру.

Серед підозрюваних - начальник жертви: У Польщі з особливою жорстокістю вбили українця

четвер, 16 травень 2024, 19:14

У Польщі з особливою жорстокістю вбили 48-річного українця. Затримано трьох громадян Польщі, серед яких начальник і колега вбитого. Про це повідомляє Wiadomosci з посиланням на місцеву прокуратуру, передають Патріоти України. Убивство сталося в Рокічин...

Україна буде жити з дефіцитом електрики наступні два роки: Експерт дав невтішний прогноз

четвер, 16 травень 2024, 18:50

Навіть якщо усунути певні пошкодження генерації, то наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії. Таку думку висловив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко під час брифінгу. Так, він заявив, що в Україні наявний ві...